Novice

AMBA nominirana za nagrado REGPAK za najboljšo embalažo v regiji

13. 06. 2017
AMBA nominirana za nagrado REGPAK za najboljšo embalažo v regiji
Po Slovenskem oskarju za embalažo za barierno troslojno kavno vrečko iz materialov, primernih za kompostiranje, je AMBA CO., ki je del Skupine CETIS, s tem inovativnim izdelkom navdušila tudi regionalno. Nominirana je bila namreč za nagrado REGPACK – nagrado za najboljšo embalažo v regiji, ki so jo 25. maja v sklopu festivala embalaže FEST.A CROPAK 2017 podelili v Zagrebu.

Podelitev nagrad za najboljšo embalažo na Hrvaškem (CROPAK 2017 – že 14 let) in v regiji (REGPAK 2017 – že 7 let) organizirajo podjetje Tectus d.o.o., Inštitut za embalažo in tiskarstvo Tectus – IatT ter strokovna revija Ambalaža/REGprint iz Zagreba. Cilj nagrad je spodbujanje in nagrajevanje proizvajalcev, oblikovalcev in uporabnikov embalaže, ki so pomembno sredstvo zaščite, identifikacije in promocije izdelkov. Organizatorji želijo uvesti nove standarde v industriji embalaže in spodbujajo stroko, da se odziva na sodobne globalne izzive; letošnji festival je bil posvečen varstvu okolja in zmanjševanju količine zavržene hrane. Zmagovalna kombinacija je kakovosten izdelek s premišljeno embalažo.

Za nagrado REGPAK je bilo nominiranih 13 od 30 prijavljenih izdelkov iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije in Srbije. Zmagovalci so neposredno nominirani za prestižno nagrado za najboljšo embalažo na svetu – Worldstar, ki jo že več kot 50 let podeljuje WPO – Svetovna organizacija za embalažo. Nagrado za najboljšo embalažo izdelka je prejel hrvaški Studio Sonda za oblikovanje vinske etikete “Piquentum Sv. Vital 2014”, za najboljšo embalažo serije izdelkov pa slovensko podjetje AKI d.o.o. za serijo “360 src - kolekcija embalaže za med”.
 
 

Nominacijo za nagrado REGPAK je prevzel Boštjan Jambrovič, direktor družbe AMBA CO.


 


Nazaj