Novice

CETIS podprl izdajo zadnjega faksimila Valvasorjevih knjig

24. 12. 2015
CETIS podprl izdajo zadnjega faksimila Valvasorjevih knjig

V četrtek, 17. decembra 2015, je na SAZU potekala kratka slovesnost ob izidu zadnjih knjig Topografija salzburške Koroške in Topografija Lambergovih gradov iz bogate zbirke Janeza Vajkarda Valvasorja, katerih izid je podprla tudi družba CETIS d.d.

Knjigi je pripravila Fundacija Janeza Vajkarda Valvasorja pri Slovenski akademiji znanosti in umetnosti, v faksimilirani obliki pa ju je natisnila kranjska tiskarna in knjigoveznica Gorenjski tisk storitve iz Skupine MSIN, katere del je tudi Cetis. S tema knjigama je Fundacija Janeza Vajkarda Valvasorja zaključila obsežen projekt ohranitve Valvasorjeve dediščine. Vodja tega veličastnega projekta je bil umetnostni zgodovinar dr. Lojze Gostiša.

Družba CETIS je s tem ponovno izkazala podporo pri ohranjanju slovenske kulturne dediščine, tako kot že pred leti, ko je podprla izid dragocene zbirke sedemnajstih zvezkov grafik in risb ICONOTHECA VALVASORIANA, ki jih je pridobil njihov strastni zbiralec - slovenski polihistor Janez Vajkard Valvasor (1641 – 1693).



Nazaj