Novice

Cetisu nominacija za 36. Slovenskega oskarja za embalažo 2016

24. 08. 2016
Cetisu nominacija za 36. Slovenskega oskarja za embalažo 2016
V ponedeljek, 22. avgusta 2016, sta minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan, in predsednik uprave Pomurskega sejma podelila priznanja najboljšim izdelkom, ki so sodelovali na 36. natečaju »Slovenski oskar za embalažo 2016«. V ožjem krogu za najvišjo nagrado je nominacijo prejel tudi CETIS za večslojno (multilayer) ovojno etiketo za vodo. AMBA CO. iz Skupine CETIS pa najvišje priznanje - 36. Slovenskega oskarja za embalažo 2016 za inovativno barierno troslojno vrečko za kavo iz materialov, primernih za kompostiranje*.


36. Slovenski oskar za embalažo

Namen natečaja Slovenski oskar za embalažo je oceniti in nagraditi najuspešnejše dosežke na področju vseh vrst ebmalaže, njenih sestavnih delov, prototipov, izumov in izboljšav. Ocenjevanje je potekalo v organizaciji Pomurskega sejma in pod pokroviteljstvom Gospodarske zbornice Slovenije. Na natečaju je sodelovalo 12 prijaviteljev s 15 modeli embalaže. Ocenila jih je strokovna žirija v sestavi: red. prof., univ. dipl. obl. Vladimir Pezdirc (predsednik) ter člana žirije oblikovalec Jani Bavčer in dr. Gregor Radonjič. Vsi sodelujoči izdelki so v okviru posebne razstave razstavljeni na sočasnih sejmih INPAK in AGRA v Gornji Radgoni od 20. do 25. avgusta 2016.
  

V imenu družbe CETIS d.d. sta priznanje prevzeli Tadeja Lah, kreativna oblikovalka, in Andreja Vodušek, tehnologinja.

Večslojna ovojna etiketa za več informacij ali nagradno igro
 
V Cetisu razvijamo lastno družino embalažnih rešitev, s katero želimo kupcem prikazati našo ponudbo: širok spekter različnih oblik, materialov in tehnik tiska etiket, ovojnin, termokrčljivih rokavčkov in drugih embalažnih rešitev. Kupcem želimo ponuditi učinkovite embalažne rešitve, ki sporočajo zgodbo blagovne znamke, in jih hkrati navdušiti za dodatne, pametne rešitve, s katerimi bodo kupce v trgovini prepričali lažje in hitreje.
 
Med rešitvami, ki smo jih razvili, je tudi inovativna, informativna in s tržno-komunikacijskega vidika zelo zanimiva večslojna (multilayer) ovojna etiketa vode CETIS, ki smo jo aplicirali na plastenke z vodo. Večslojna ovojna etiketa, pri kateri lahko vsebino sporočamo na obeh straneh etikete, je odlična možnost, ko želimo z embalažo kupcu podati več informacij in/ali za pospeševanje prodaje. Priporočamo jo, denimo, na plastenkah z osvežilnimi pijačami. Del notranje strani ovojne etikete so namreč lahko samolepilne etikete, ki jih lahko v komunikacijskem smislu izkoristimo npr. za nagradne igre (zbiranje točk za pridobitev nagrade), zbiranje najljubših risanih junakov ali za komunikacijsko podporo sponzorskih aktivnosti. Določene dele ovojne etikete z notranjega sloja je namreč mogoče preprosto odlepiti in zaradi samolepilnih lastnosti prilepiti kam drugam.
 
Najvišje priznanje družbi AMBA CO. iz Skupine CETIS

Z najvišjim priznanjem - 36. Slovenskim oskarjem za embalažo 2016 je strokovna komisija nagradila inovativno barierno troslojno vrečko iz materialov, primernih za kompostiranje, ki so jo razvili v družbi AMBA CO. iz Skupine CETIS. Svojo odločitev je strokovna žirija pojasnila takole: "Embalaža za pakiranje kave, ki jo je razvilo podjetje AMBA CO., predstavlja nov inovativen dosežek pri iskanju sodobnih, okolju prijaznih materialov. Nepropustna vrečka je sestavljena iz treh slojev, primernih za kompostiranje*, ki hkrati zagotavljajo maksimalno zaščito izdelka, visoko kakovost tiska in ustrezno varjenje in formatiranje želenih oblik. Ambina vrečka je plod dolgoletnih iskanj gibkih materialov, ki bi bili primerni za kompostiranje, in tako predstavlja pomemben prispevek pri varovanju našega okolja."
 

V imenu družbe AMBA CO. sta priznanje prevzela Boštjan Jambrovič, direktor, in Nuša Blagotinšek, vodja razvojne skupine.

* Ta izdelek ni certificiran kot primeren za kompostiranje. Tiskano s konvencionalnimi barvami na osnovi topil ter laminirano s konvencionalnimi lepili brez topil.


Nazaj