Novice

Družbi CETIS zlato priznanje Regionalne gospodarske zbornice

31. 05. 2018
Družbi CETIS zlato priznanje Regionalne gospodarske zbornice

V četrtek, 31. maja 2018, je Regionalna gospodarska zbornica Celje podelila priznanja najbolj inovativnim v celjski regiji za leto 2018. Na izboru je s 17 inovacijami sodelovalo 51 inovatorjev iz 11 podjetij. CETIS, eno vodilnih evropskih podjetij na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin, je prejel Zlato priznanje, in sicer za  CCH - Cetis Chip Hinge, inovativno vezavo polikarbonatne podatkovne strani v e-potnem listu, in se s tem uvrstil v finale - izbor najboljših inovacij na nacionalni ravni pri GZS.

CETIS je med redkimi proizvajalci podatkovnih strani na svetu z lastnimi patentiranimi in s preverjeno učinkovitimi rešitvami. Izdeluje polikarbonatne podatkovne strani, ki ustrezajo zahtevnim standardom ICAO 9303 (MRTD). Kupci lahko izbirajo med več kot 50 različnimi varnostnimi elementi in ekskluzivnimi patentiranimi tehnologijami vezave.  Način vezave podatkovne strani v knjižico potnega lista je namreč eden ključnih delov potnega lista, s katerim povečamo zaščito pred ponarejanjem in prenarejanjem.

Najnovejša različica vezave, ki je tudi patentirana, ima integriran elektronski brezkontaktni medij - gre za produkt, ki ima v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami številne prednosti na področju varnosti, saj je čip integriran v veznem materialu. Vezni element je fleksibilen in v spoju s polikarbonatom tvori neločljivo vez med uporabljenimi materiali. S tem daje integriranemu elektronskemu brezkontaktnemu mediju še večjo funkcionalnost kot doslej. Vpenjanje podatkovne strani v potni list je zaradi fuzije polikarbonatnih materialov ter tehnologije veznika varno in trpežno, potni list pa zaradi tega ni debelejši. Poskus spreminjanja vsebine variabilnih podatkov je jasno viden; dokument se uniči in ni več uporaben.

Avtorja inovacije sta mag. Roman Žnidarič, izvršni direktor, in Milan Kerič, direktor razvoja in IT rešitev, ki sta mu Zlato priznanje podelila Boštjan Gorjup, predsednik GZS, in Izidor Krivec, predsednik RGZC.

 

Zlato priznanje GZS 2018Nazaj