Novice

Družbi CETIS zlato priznanje Regionalne gospodarske zbornice za vezavo polikarbonatne podatkovne strani v e-potnem listu

01. 06. 2017
Družbi CETIS zlato priznanje Regionalne gospodarske zbornice za vezavo polikarbonatne podatkovne strani v e-potnem listu
V četrtek, 25. maja 2017, je Regionalna gospodarska zbornica Celje podelila priznanja najboljšim inovacijam celjske regije 2017. CETIS, eno vodilnih evropskih podjetij na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin, je prejel Zlato priznanje, in sicer za inovativno vezavo polikarbonatne podatkovne strani v e-potnem listu, in se s tem uvrstil med kandidate za nacionalna priznanja.

Pomen vezave podatkovne strani v knjižico potnega lista

Trenutne varnostne razmere v svetu zaostrujejo varnostne postopke na potovanjih, sprožajo dodatne aktivnosti glede preprečevanja zlorab dokumentov in povzročajo uveljavitev dodatnih varnostnih standardov. Globalno delovanje predstavlja vedno večjo nevarnost in tveganje. Zaradi ostrejšega nadzora identitete posameznikov proizvajalci potovalnih dokumentov razvijajo nove, še trajnejše in še bolj zaščitene rešitve.

Potni list je potovalni dokument in dokument za izkazovanje istovetnosti in državljanstva posameznika doma in v tujini, zato je pomembno, da je pred ponarejanjem in prenarejanjem dobro zaščiten. Način vezave podatkovne strani v knjižico potnega lista je eden od ključnih delov potnega lista, s katerim zagotovimo zaščito pred ponarejanjem in prenarejanjem, trajnost, fleksibilnost, kompatibilnost in zanesljivost.

Cetisovi strokovnjaki so razvili novo generacijo vezave polikarbonatne podatkovne strani v e-potni list. Patentirana edinstvena rešitev na trgu predstavlja številne izboljšave z vidika varnosti, trajnosti, fleksibilnosti, kompatibilnosti in zanesljivosti. Gre za povsem nov pristop kombinacije sestavnih materialov.

»Z ekipo smo na to priznanje zelo ponosni. S to inovacijo ohranjamo pozicijo enega redkih proizvajalcev polikarbonatne strani v potnem listu na svetu. Rešitev je že v uporabi v Srednji Ameriki in Afriki, odpirajo pa se nam tudi nove poslovne priložnosti – tako pri obstoječih (imamo 14 referenc potnih listov) kot tudi novih kupcih. Tovrstna priznanja spodbujajo inovativnost v podjetju kot eno naših temeljnih vrednot«, je dejal predsednik uprave družbe CETIS mag. Roman Žnidarič.
 
 
V imenu družbe CETIS sta priznanje prevzela mag. Roman Žnidarič, predsednik uprave, in
Milan Kerič, izvršni direktor razvoja in IT rešitev. Avtor fotografije: Franc Andraž Purg.

Avtorji inovacije so: mag. Roman Žnidarič, predsednik uprave, Jana Hleb, vodja kontrole in podpore sistemom vodenja, Milan Kerič, izvršni direktor razvoja in IT rešitev, ter Franci Zajc, izvršni direktor proizvodnje.

Rešitev je primerna tako za delno kot tudi za popolno integracijo posebnega veznega materiala v polikarbonatno podatkovno stran. Poleg obstoječih več kot 50 varnostnih elementov omogoča še dodatne varnostne elemente, kot sta na primer učinek vodnega znaka in dodatne ultravijolične zaščite.
 
 
Shema sestave vezave nove generacije

Novost bila prvič predstavljena novembra 2016 na sejmu TRUSTECH 2016 v francoskem Cannesu, največjem dogodku, namenjenem plačilnim sistemom, identifikaciji, povezavam in varnosti in pritegnila precej pozornosti kupcev in medijev.

Nagrade najbolj inovativnim v regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje je tokrat nagrade najbolj inovativnim v regiji podelila že 17. leto zapored. Predlagatelji so lahko prijavili inovacijo, ki je bila prvič vpeljana na trg oziroma prvič uporabljena v proizvodnem/poslovnem procesu v obdobju od začetka leta 2015 do marca letos. Cilj projekta je uveljavljanje inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.


O CETISU
CETIS d.d. je eno vodilnih evropskih podjetij na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin. S tiskovinami in najnaprednejšimi komplementarnimi rešitvami, ki so rezultat lastnega razvoja, je zanesljiv strateški partner podjetjem in državam na štirih celinah. Znanje Cetisovih strokovnjakov na področju tiskarstva temelji na več kot 200-letni tradiciji in sega v začetke tiskarstva na Celjskem. 




Nazaj