Novice

Družbi CETIS zlato priznanje za najboljše slovenske inovacije

27. 09. 2017
Družbi CETIS zlato priznanje za najboljše slovenske inovacije
V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že petnajstič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. CETIS, eno vodilnih evropskih podjetij na področju rešitev varnostnih in komercialnih tiskovin, je za vezavo polikarbonatne podatkovne strani v e-potni list prejel najvišje - zlato nacionalno priznanje za inovativne dosežke.

Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. 12 zlatih, 1 posebno priznanje in 25 srebrnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev. 
 

Podelitev, ki je potekala v okviru Dneva inovativnosti, je preko spleta spremljala tuja javnost, udeležili pa so se je tudi predstavniki tujih diplomatsko konzularnih predstavništev, ki pokrivajo Slovenijo. Avtorji inovacije, ki so tudi prevzeli priznanje (od leve proti desni), so: Milan Kerič, direktor razvoja in IT rešitev, Jana Hleb, vodja kontrole in podpore sistemom vodenja, mag. Roman Žnidarič, izvršni direktor, ter Franci Zajc, direktor proizvodnje.

Pomen vezave podatkovne strani v knjižico potnega lista

Trenutne varnostne razmere v svetu zaostrujejo varnostne postopke na potovanjih, sprožajo dodatne aktivnosti glede preprečevanja zlorab dokumentov in povzročajo uveljavitev dodatnih varnostnih standardov. Zaradi ostrejšega nadzora identitete posameznikov proizvajalci potovalnih dokumentov razvijajo nove, še trajnejše in še bolj zaščitene rešitve.

Potni list je najpomembnejši potovalni dokument in dokument za izkazovanje istovetnosti in državljanstva posameznika doma in v tujini, zato je pomembno, da je pred ponarejanjem in prenarejanjem dobro zaščiten. Način vezave podatkovne stran v knjižico potnega lista je eden od ključnih delov potnega lista, s katerim zagotovimo zaščito pred ponarejanjem in prenarejanjem, trajnost, fleksibilnost, kompatibilnost in zanesljivost.

Patentirana inovacija

Cetisovi inovatorji so zato razvili novo generacijo vezave polikarbonatne podatkovne strani v e-potni list. Patentirana edinstvena rešitev na trgu predstavlja številne izboljšave z vidika varnosti, trajnosti, fleksibilnosti, kompatibilnosti in zanesljivosti. Gre za povsem nov pristop kombinacije sestavnih materialov in predstavlja trenutno najbolj zanesljivo rešitev na trgu. Življenjska doba povprečnega potnega lista je do 10 let. S Cetisovo inovacijo pa je ta doba skoraj dvakrat daljša.
 
 
 
Poleg obstoječih več kot 50 varnostnih elementov omogoča še dodatne varnostne elemente, kot sta npr. učinek vodnega znaka in dodatne ultravijolične zaščite. Z inovacijo CETIS ohranja pozicijo enega izmed redkih proizvajalcev polikarbonatne strani v potnem listu. Rešitev je že v uporabi v Srednji Ameriki in Afriki, odpirajo pa se tudi nove poslovne priložnosti. Tovrstna priznanja spodbujajo inovativnost kot eno temeljnih vrednot podjetja.

Novost je bila prvič predstavljena novembra 2016 na sejmu TRUSTECH v francoskem Cannesu, največjem dogodku, namenjenem plačilnim sistemom, identifikaciji, povezavam in varnosti, in pritegnila precej pozornosti kupcev in medijev.  
 


Nazaj